Translate

27 Eylül 2013 Cuma

TARİHTEN TÜYLER ÜRPERTEN BİR OLAY
İstanbul'un işgal yıllarında Atatürk, annesi Zübeyde Hanım'ın Beşiktaş Akaretlerdeki evi İşgal kuvvetleri tarafından gözetim altında tutulduğu için Pera Palas Oteli'nin 101 nolu odasında kalmıştı.
Atatürk'ün odası da şu an müze. 32 parça eşyanın sergilendiği odadaki en ilginç şey ise duvarda asılı olan seccâde. Pera Palas otelindeki tüyler ürpertici bu seccâdenin hikâyesi şöyle:
1929'da Hindistan mihracesi Atatürk'ü ziyarete gelirken kâhinine ilginç ve kalıcı bir hediye hazırlaması için emir veriyor. Kâhin de küçük bir seccâde dokutuyor ve Atatürk'e hediye ediliyor. Duvarda asılı olan seccâde bu.
İlginç olan ise üzerindeki deseni. Bir saat motifi var ve bu saat 09:07 yi gösteriyor. Bilindiği gibi Atatürk'ün ölüm saati 09:05 tir. Lâkin beyin, kalp durduktan sonra 2 dakika daha yaşar.
Yani seccâdedeki saat Atatürk'ün beyin ölümünün gerçekleştiği saat. Saatin etrafındaki 10 kasımpatı çiçeği ise Atatürk'ün 10 Kasım'da öleceğine işaret. Dünya'nın en esrarengiz ve aynı zamanda en ürkütücü hediyesi bu olsa gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder